Dr. Aart Bontekoning

Dr. Aart Bontekoning

Expert in ‘generaties in organisaties’. Aart doet al 20 jaar wetenschappelijk onderzoek naar generaties, schreef daar boeken en artikelen over en is een veelgevraagd spreker. Onze scenes zijn gebaseerd op zijn generatie onderzoek. Zijn tussentijdse reflecties geven diepgang aan ons speelse optreden.

Woedy Jagneau

Woedy Jagneau

Pakt de rol van de Protestgeneratie, vol verve. Is naast acteur ook illusionist en filosoof. "In mijn rol als 'Babyboomer' kan ik me helemaal uitleven. Soms zoek ik daarbij het randje op van het ongemak in het contact: dat is het leukste om te spelen."

Dieuwke Helder

Dieuwke Helder

Van de X generatie en trainingsactrice, pakt tips van het publiek op en maakt er nóg iets leukers van. "Geef mij een tip of regie aanwijzing: ik speel het na. Zo groot of klein als je dat wilt. Laatst moest ik van het publiek steeds sneller praten. Toen ben ik, supersnel ratelend, het podium afgedonderd. Hilariteit alom."

Helmer van der Sar

Helmer van der Sar

Een echte pragmaat en tevens een heel ervaren, geschoolde acteur. Maakt ook prachtig straattheater en is acrobaat. "Van het publiek maak ik graag m'n vrienden. Vooral degene van dezelfde generatie, haha. Ik dans ook graag op de muziek van mijn generatie, bijvoorbeeld even lekker een potje hakken. Dan mag iedereen mee doen."

Katina Borburg

Katina Borburg

Één van onze drie Y-tjes, naast acteur ook jonge manager in het dagelijks leven. Veel gevoel voor aankleding, creatief. "Ik doe altijd gewoon wat in me opkomt, tijdens het spelen. Het komt ook wel voor dat ik afwezig ben, omdat dingen me wat te lang duren. Ik speel vooral graag als het leuk is, met veel energie."

Michelle Nijenhuis

Michelle Nijenhuis

Pas afgestudeerd muziektheaterstudent aan het conservatorium. Werkt als zangdocent en actrice. Een pittig Y-tje: helder over haar behoeftes. "Soms snap ik niet waar mensen zo moeilijk over doen. Je kunt toch het beste dingen gewoon uitproberen? Weet je vanzelf of het wel of niet werkt."

Felicia Koops

Felicia Koops

Onze jongste acteur, authentiek en leergierig, volgde een theateropleiding en studeert nu Communicatie. "Ik vind het heel leuk om mee te spelen in het generatietheater. Soms snap ik nog niet goed waar het over gaat: ik werk zelf nog in de horeca. Maar ik leer er veel van en herken steeds meer, ook in mijn eigen werkomgeving en vriendenkring."

Anoek Neele

Anoek Neele

Heeft in 2010 het Generatietheater opgericht. Door de leukste acteurs bij elkaar te brengen en vervolgens Aart Bontekoning te benaderen. Was jarenlang regisseur en organisator achter de schermen maar heeft dat stokje nu aan Matthijs overgedragen. Treedt nog regelmatig op als moderator tijdens de optredens. Maakt graag de verbinding tussen inhoud, spel en het publiek. "Niets is leuker dan situaties die door het publiek aangereikt worden, direct, spot on, na te spelen. Om vervolgens te kijken: wat kunnen we hier van leren? Of er gewoon lekker om te lachen met elkaar."

Matthijs Hamster

Matthijs Hamster

Is eigenaar van Careerwise, producent van het Generatietheater. Van kinds af aan bracht hij zijn vrije tijd door op de planken en op de zeilschool. Dat maakt hem nu een ervaren acteur, trainer & facilitator. Was producer voor tv en regelt nu graag alles rondom het Generatietheater. Onderhoudt het contact met klanten en zorgt dat alles vlekkeloos loopt. Soms te zien als acteur in de rol van pragmaat. "Dan speel ik gewoon mezelf, zorg dat we samen plezier maken en daardoor tegelijk veel leren, want daar geloof ik in!".